fredag, november 21, 2008

HJÄLP SVERIGE! Man kidnappad!

Nu ska jag berätta en riktigt hemskgrej för er, som jag och mamma pratade om nyss. Det är ofattbart!

Våra grannar Eva och Fredrik är några av våra bästa vänner här i Kramfors. Vi äter middag emd dom väldigt ofta och mamma och dom umgås väldigt ofta. För ca ett år sen blev Fredriks bror kidnappad i Colombia av gerillan, det var massor annonser om det i aftonbladet osv. Som ni förstår så har han inte kommit tillbaka än... Man kan fråga sig vad han gjorde i Colombia, men det är så här att hans fru är därifrån och dom var där och skulle göra nåntingt. Det stog i aftonbladet att en svensk eller några svenskar blev kidnappade i Colombia, man vet fortfarande inte vilak dom är, men sen fick Sveriges ambassad reda på det och en av dom kidnappade visade sig vara våran grannes bror. Våran granne Fredrik och hans fru Eva blev så klart förkrossade och oroliga, likaså vi. Nu ca ett år år senare (lite mer till och med) har vi fått reda på att han lever och att han fortfarande är fången hos dom. Vi har också frått reda på att han har drabbats av stroke, så hans ena hjärnhalva är förlamad.. så tragiskt. Gerillan som håller dom fångna har gjort en film som dom vill visa som ett livstecken på att han lever och för den filmen har dom begärt 300 000 dollar,  men det har visat sig vara en bluff...
Nu har dom begärt 40 miljoner för att släppa honom fri... en summa som nog ingen av oss normala människor är kapabel till att skaffa fram. Iaf så tycker man att svenskastaten borde göra nånting och nu har vi ständig kontakt med dom, men tyvärr kan dom inte göra så mycket, för då skulle det anses som en uppmaning att det är OK, att kidnappa folk och begöra lösensummor för det. Det är som sagt helt ofattbart, och just nu har dom samlat ihop en summa på 2,4 miljoner, alltså våra grannar och vi vill så gärna hjälpa dom. Men som sagt vi vet inte heller hur mycket tid han har kvar att leva pga av stroken...  Så om det finns någon sm vet vad man kan göra, eller hjälpa till på något sätt så säg till!
Jag själv skulle vilja resa dit och leka Rambo för ett tag och befria honom... men jag lever i en fantasivärld och totalt manipulerad av sngga-hjältes-hunkar!
Här nedanför är länkarna till aftombladet där dom skrivit om kidnappningen!


3 kommentarer:

Anonym sa...

men shit va hemskt!!

Anonym sa...

DET ÄR JU HELT SJUKT!! Staten borde hjälpa till!!!!:@

Anonym sa...

tragiskt... men får han ingen sjukvård där?